IF YOU LIKE THIS BLOG...
PLEASE BE
THE FOLLOWER!

SWEETALIA's FOLLOWER
CLICK THE STAR IMAGE

ARTIKEL TERKINI

JEMPUTAN KE MAJLIS TADARUZ
 

Tuesday, August 10, 2010


Assalamualaikum semua,

Kalau tak ada apa apa esok insyaallah kita semua akan berpuasa...Alhamdulillah pada ptg tadi saya telah menerima Jemputan Ke Majlis Tadaruz untuk rakan rakan Yahoo Mesengger.... sekiranya anda belum pernah mendengar konsep tadaruz seumpama ini elok lah anda mencuba....Caranya mudah saje...log in Yahoo Mesengger anda sekiranya anda mempunyai ID...dan butiran seterusnya adalah seperti di bawah....Lebih ramai lebih berkat....Suka diingat kan..ini adalah majlis ilmu moga tidak dicemari dgn perkara perkara yg tidak diingini....

“SALAM RAMADHAN AL MUBARAAK KEPADA SEMUA KAWAN2 CHATTERS YANG DISAYANGI”
Sempena bulan yang penuh borakah ini saya menjemput kawan2 semua untuk sama2 menjayakan MAJLIS TADARUS AL QURAN saperti yang kita buat ditahun2 yang lepas:

Tarikh Mula : 11hb Ogos,2010.(setiap malam)
Masa : 10 pm.
Medium : YM ( yahoo messenger ).
Tempat : Chat Room Dadra:2.
Tarikh Majlis Khatam Al Quran : Malam 27 puasa.

Semoga amalan SAUM kita pada tahun ini diberkati dan dapat mendekatkan diri kita semua pada Allah SWT. Amin….
“ PUASA ITU UNTUKKU DAN AKULAH YANG AKAN MEMBALASNYA”
Firman Allah dalam Hadis Qudsi

Kalau sebelum ini kita sering gunakan Chat ROOM Yahoo Mesengger untuk bual bual kosong saja....apalah salahnya sempena bulan RAMADHAN ini kita gunakan ianya secara sebaik mungkin supaya sama sama mendapat berkat darinya...

Semoga Allah memberkati majlis ini....Amin

.................................................................................................
AddThis Social Bookmark Button

Email this post


6 apa kata mereka: to “
JEMPUTAN KE MAJLIS TADARUZ

  • Nur Hawa Mohd Zin
    August 14, 2010 at 4:05 PM  

    takotnye tengok klik tu..sakit tak? bukan klip tu mudah terbukak ke?

    ~ semoga cepat sembuh ye~

  • tiefazatie
    August 14, 2010 at 4:29 PM  

    salam kak lia..alhamdullilah..moga kak lia sihat sentiasa..

  • LaNuNsepet
    August 14, 2010 at 4:43 PM  

    tabah yer wak :-)
    lanun doakan sentiasa sihat pasni..
    n jaga kesihatan k..
    ni semua rahmat Allah :-)

    do d best in ur life :-)

  • Anonymous
    August 16, 2010 at 12:03 AM  

    salam... alhamdulillah dgn membaca blog ni...
    dapat menambah ilmu yang mungkin sebahagian lelaki x tahu....

    tp wanita juga harus tahu ttg lelaki....
    kadangkala lelaki banyak besabar dgn wanita...
    dan kadangkala lelaki cube memahami wanita dan memberi sokongan pdnya sepunuh kemampuan...

    kebiasaan wanita itu sendiri yang akan membuat lelaki x faham dgn keadaannya...
    lelaki adalah manusia biasa... krn itulah komunikasi sebenarnya yang penting... bukannya perasaan... kerana komunikasi dpt menyampaikan maklumat jelas selagi tidak diselindungi dgn perkara yg tersirat.. maka semua akan tersurat dgn jelas...

    sbb itulah nabi menyuruh kite semua bermusyawarah sentiasa dlm ape jua keadaan... baik ianya perkara kecil apatah lagi itu perkara besar... marah2 menangis dll, tanpa komunikasi x menyelesaikan masalah...
    namun berbicara dan mesyuwarah akan mencari punca dan jln penyelesaian...sekurang2nya ada idea yang akan dilontarkan walaupun ianya kecil.. dan tidak memberi kesan pada yang mendengar...

    ini pandanagan saya melalui pengalaman...
    kerana itu juga kite kene kembali pada islam...
    "jgn memandang sape yang berkata...tp pandanglah ape yang dikata..."

    mugkin ini idea yang kecil dan cetek... jika ada kebaikan same2lah kite renungkan...kerana saya insan yang jahil lagi bodoh...
    sekian wassalam

  • SWEETALIA
    August 16, 2010 at 2:05 PM  

    @anonymous .... terima kasih di atas komen anda.Terus terang saya katakan tujuan saya membuat posting itu bukan tujuan untuk menghentam mana mana pihak jauh sekali memburuk buruk kan lelaki,tapi sekadat memberi kesedaran yg mungkin selama ini kita tidak sedar...jika anda betul betul penggermar blog saya mungkin anda sedar bahawa ada juga posting saya yang memberi kesedaran kepada wanita sendiri tentang sikap mereka dan sejauh mana wanita perlu memahami lelaki...di dunia ini wanita dan lelaki saling melengkapi...persefahaman memerlukan gandingan 2 pihak.....

  • Aniza
    August 16, 2010 at 3:23 PM  

    salam ziarah

    semoga blog saudari ini menjadi ruangan untuk pembaca berkongsi dan meluahakn pandangan.

    Selamat menjalani ibadah puasa.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Blog Widget by LinkWithin
Kepada pengunjung yang inginkan blog mereka di LINK kan ke blog ini sila isi butiran di bawah.
LINK ME UP FORM

Your Name
Blog Name
Blog URL
Your Email
Banner Code(leave this empty if no banner)

Setelah itu anda boleh lah memasang BANNER atau LINK blog ini di blog anda.
Terima Kasih!
 

Design by SWEETALIA | Distributed by SWEETALIA.COM